Wat is een snorder?

Een snorder is een term voor een illegale taxichauffeur. Deze staat dus niet geregistreerd als taxi en mag in principe geen mensen vervoeren tegen een betaling. Daarnaast hebben illegale chauffeurs geen tariefkaart. Hierdoor is het voor snorders erg gemakkelijk een reiziger op te lichten. Hierdoor is het dus ook strafbaar wat de snorder doet! Lees welke nadelen de snorder nog meer heeft en lees vooral ook wat de voordelen van een erkend taxibedrijf zijn. Zo ga je veilig en wel de weg op.

Nadelen van reizen met snorders

Naast de onduidelijke prijzen zijn er ook andere nadelen wanneer je met een snorder reist. Ten eerste weet je niet of deze taxi APK-gekeurd is, laat staan verzekerd! Ook weet je niet altijd bij wie je in de auto stapt. Daarbij kun je geen klacht indienen wanneer je slechte service krijgt van snorders. Als laatste is er een groot nadeel voor de overheid. Snorders werken zwart. Dit betekent dat zij hun inkomsten niet opgeven bij de belastingdienst.

Voordelen van een erkende taxi

Professionele chauffeurs werken bij een bedrijf of anders als zelfstandige zonder personeel. Je kunt deze zoals gezegd herkennen aan de blauwe nummerplaat op het voertuig. Omdat dit professionele chauffeurs zijn, zullen zij er in principe alles aan doen om goede service te leveren. Naast de service heeft de auto dus ook een regelmatige opknapbeurt! Je kunt je dus fysiek veilig en comfortabel voelen bij een professionele taxichauffeur. Tot slot weet je bij een professionele chauffeur altijd zeker wat je voor de reis moet betalen.

Meld Een illegale taxi

Daarom is het dus beter om een erkende taxi te nemen. Wanneer je ergens een snorder tegenkomt kun je hier altijd aangifte van doen. Dit is mogelijk door de lokale gemeente te bellen, of een online formulier in te vullen. Als je een formulier invult moet je eerst je eigen gegevens invullen. Dit houdt je volledige naam, e-mail adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer in. Niet elk van deze gegevens is verplicht. Daarna moet je jouw ervaring met de snorder zo volledig mogelijk beschrijven. Vervolgens vul je het kenteken in en de datum, tijd en locatie van het voorval. Overige informatie zoals het merk en uiterlijk van de auto zijn ook verplicht. Dit helpt de gemeente namelijk bij het opsporen van de illegale taxi!